COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce riscă femeia care şi-a abandonat bebelușul în vie şi ce se va întîmpla cu ceilalţi patru copii ai ei

Ce riscă femeia care şi-a abandonat bebelușul în vie şi ce se va întîmpla cu ceilalţi patru copii ai ei

Femeia de 31 de ani care şi-a abandonat copilul în via din Cristeşti, imediat după naştere, ar putea fi lipsită de drepturile părinteşti. Aceeaşi soartă ar putea să o aibă şi soţul său.

Primarul comunei Mireşti, raionul Hînceşti, unde locuieşte femeia a declarant pentru Publika TV că familia era în evidenţa asistentului social şi beneficia de mai multe compensaţii.

"Chiar personal, cu asistentul social, cu cei de la Comisia raională le-am procurat mobilier, măsuţă pentru a face lecţiile, scăunele, încălţăminte, îmbrăcăminte, produse alimentare.", a declarant primarul din Mireşti.


Femeia şi-a abandonat micuţul gol-goluţ pe pămîntul fierbinte, în bătaia soarelui. Dintr-un video făcut în momentul în care a fost găsit bebeluşul de cei doi soţi care lucrau în cîmp, se vede că micuţul era în nişte tufişuri, iar cîteva persoane l-au auzit cum scîncea.

Oamenii s-au chinuit minute în şir să-l scoată în siguranţă din tufiş. Aceştia au folosit şi un cleşte pentru a tăia vreascurile care îl puteau răni pe copil.

"Este băieţel. Doamne, mititelul.", au exclamat sătenii.

Se pare că nimeni din localitate nu ştia că femeia de 31 de ani era însărcinată. Aceasta nu a fost monitorizată de medicul de familie şi nici măcar soţul ei nu ar fi avut idee că femeia urma să aducă pe lume un copil.

"I-am spus: Tu chiar nu ai ştiut că este însărcinată? El îmi spune că n-a ştiut. El, în momentul acesta, cînd s-a născut copilul, zice că nu a auzit. Zic, măi, copilul cînd se naşte dă semne de viaţă, plînge. El nu ştie nimic, n-a văzut, nici n-a simţit, absolut nimic nu ştie.", a mai declarat primarul Victor Sinogaci.

Primarul a mai anunţat că ceilalţi copii ai cuplului urmează să fie plasaţi într-o familie de asistenţi parentali.

"Noi înaintăm, în situaţia în care sînt copiii, vrem acum să ridicăm copiii de urgenţă şi să-i plasăm într-o familie optimă. Acum am făcut înştiinţare către Procuratură, aducem la cunoştinţă că micuţii vor fi ridicaţi şi plasaţi în familie ca, mai departe, în decurs a 72 de ore, înştiinţăm instanţa de judecată şi să decidem asupra situaţiei de decădere din drepturile părinteşti sau altă formă.", a mai declarat edilul.

Între timp, bebeluşul rămîne internat în Secţia pentru Prematuri de la Institutul Mamei şi Copilului. Purtătorul de cuvînt al spitalului, Maxim Cazacu, ne-a spus că starea acestuia este gravă, dar stabilă. În urma investigaţiilor medicale, s-a stabilit că micuţul nu suferă de vreo maladie.

Pe de altă parte, starea femeii este satisfăcătoare şi urmează să fi externată din Spitalul Raional Nisporeni, unde a fost dusă după ce oamenii legii au identificat-o. Alexandru Ciuş, vicedirectorul instituţiei, ne-a spus că femeia nu a suferit nicio complicaţie după ce a născut în cîmp.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load