Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Avocatul Poporului a recționat în cazul băiatului peste care a căzut o poartă de fotbal

2 apr. 16:26   Societate
1623 0

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Vasile Coroi, anunță că s-a sesizat din oficiu pe cazul copilului de 7 ani din raionul Sîngerei, care, la data de 30 martie, a fost spitalizat la Institutul Mamei și Copilului, după ce peste el a căzut poarta de fotbal.

„În contextul situațiilor tragice care continuă să aibă loc, este tot mai evident că problema siguranței copiilor pe terenurile sportive este una sistemică. Acest subiect a fost abordat de către Ombudsmanul Copilului inclusiv în Raportul anual privind respectarea drepturilor și libertăților omului în Republica Moldova în anul 2023...

Constatăm, cu regret, că la nivel național lipsesc reglementările în ceea ce privește amenajarea terenurilor de fotbal, fapt care aduce prejudiciu siguranței vieții și sănătății persoanelor."

Avocatul Poporului pentru drepturile copilului precizează că a transmis un aviz consiliilor raionale/municipale prin care a recomandat, printre altele, întreprinderea acțiunilor în vederea identificării, evaluării stării de fapt, verificării și securizării terenurilor sportive de pe teritoriul raionului/municipiului, care poate fi consultat la următorul link, transmite realitatea.

Pe parcursul anului 2023, au avut loc mai multe cazuri similare: în satul Seliște, raionul Orhei, soldat cu decesul unui băiat de 16 ani; în sectorul Ciocana al capitalei, soldat cu decesul unui băiat de 15 ani; în satul Romanești, raionul Strășeni, victimă a fost un bărbat de 46 ani.


Amintim că copilul de 7 ani, lovit de o poartă de fotbal, este în continuare în stare gravă la spital, dar e conștient.

Ala Nemerenco și-a exprimat îngrijorarea cu privire la terenurile de sport din curți și instituțiile de învățămînt. Ministra Sănătății a îndemnat autoritățile locale să efectueze de urgență verificări a siguranței instalării porților de fotbal.

2
0
0
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?