Cazul Grigorciuc: Poliția a ridicat înregistrările video ale incidentului din cafenea

Cazul Grigorciuc: Poliția a ridicat înregistrările video ale incidentului din cafenea

Serverul tuturor camerelor video din cafeneaua din capitală, în care activistul civic Pavel Grigorciuc l-a lovit peste față pe democratul Sergiu Sîrbu, în ziua de 21 martie, a fost ridicat, dimineaţa, de doi poliţişti în haine civile.


Despre acest lucru a fost anunțat, joi, în cadrul şedinţei Curţii de Apel Chişinău, de către administratorul rețelei, martorul pe cazul dat, Alexei Cravciuc, transmite infotag.md.


El a explicat în instanță că a fost chemat la cafenea de un prieten care lucra acolo.


„Am sosit pe la 13.00-13.30 pentru a verifica funcționarea camerelor, dar în acel moment hard disk-ul și întregul server care le gestiona fuseseră deja ridicate.Copierea înregistrărilor de pe aceste videorecordere este imposibilă pentru că sînt învechite din punct de vedere tehnic. Aici, întreaga înregistrare este preluată sau este distrusă. Camerele sînt vechi, cu o calitate joasă a filmărilor. Poliţiştii în haine civile au întocmit un proces-verbal de ridicare a echipamentului tehnic”, a explicat el.


Următoarea şedinţă a CAP este programată pentru 1 iulie.


Reamintim că, pe 21 martie, activistul civic, Pavel Grigorciuc (fost membru al PCRM, condamnat condiționat pentru organizarea revoltelor în masă), în prezența martorilor, l-a lovit peste față pe deputatului democrat Sergiu Sîrbu. Acesta din urmă a chemat o ambulanță și a solicitat documentarea vătămărilor ce i-au fost cauzate. În aceeași zi, Grigorciuc a fost reținut, închis în penitenciarul nr. 13 și acuzat de „huliganism grav”. La 17 iunie, Curtea de Apel a satisfăcut demersul apărării lui Grigorciuc, eliberîndu-l după trei luni de detenție, prin transfer în arest la domiciliu. Unii experți consideră că, în legătură cu înlăturarea PDM-ului de guvernare în republică, dosarul penal împotriva lui Grigorciuc ar putea fi clasat.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load