COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cazul Gemenii: Guvernul a cerut revizuirea hotărîrii CEDO

Cazul Gemenii: Guvernul a cerut revizuirea hotărîrii CEDO

Guvernul a solicitat CEDO să-și revizuiască decizia din 18 februarie în dosarul Centrului comercial Gemenii după ce le-a restituit păgubașilor suma de 1,7 milioane de euro, ce constituie venitul ratat, prejudiciul moral și cheltuielile de judecată.

Autoritățile de la Chișinău s-au abținut să execute decizia instanței europene în partea ce ține de restituirea a peste 40 la sută din imobilul în care este amplasat centrul comercial sau să le achite proprietarilor echivalentul de 2,1 milioane de euro, transmite anticoruptie.md.

În cererea semnată de agentul guvernamental la CEDO, Oleg Rotari, în adresa instanței europene, se invocă că păgubiților le-au fost acordate prea multe spații în Complexul Gemenii, că numărul de acțiuni a fost calculat greșit și că aceștea nu au avut în proprietate imobilele concrete care trebuie să le fie retrocedate.


Precizăm că agentul guvernamental a depus la 18 martie 2020 în Curtea Supremă de Justiție, peste o lună de la pronunțarea deciziei, cererea de revizuire a dosarului Gemenii din anul 2005, prin care cinci acționari au fost lipsiți de proprietate. Ulterior, Oleg Rotari a solicitat repetat amînarea examinării revizuirii.

Pe 19 mai 2020, agentul guvernamental a cerut din nou amînarea examinării revizuirii, pe o perioadă nedeterminată, pe motiv că a solicitat pe 11 mai 2020 CEDO rectificarea și revizuirea hotărîrii din 18 februarie 2020. El a invocat că CEDO ar fi calculat incorect prejudiciul acordat reclamanților.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load