Camerele video pentru alegeri vor costa 12 milioane de lei

Camerele video pentru alegeri vor costa 12 milioane de lei

Comisia Electorală Centrală a anunţat că a selectat compania Rapid Link SRL ca furnizor a 2.300 de camere video, care urmează să fie instalate în secțiile de votare deschise pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, scrie Mold-Street.


Astfel după ce a cîştigat la finele anului trecut, contractul de 20,4 milioane lei pentru livrarea în perioada ianuarie – mai 2019 de seturi de bunuri pentru nou-născuți în toate maternitățile din țară, Rapid Link SRL a fost desemnată pe 3 ianuarie 2019, cîştigătoare şi a licitaţiei de achiziţie şi furnizare de camere video în valoare de circa 10 milioane lei, fără TVA (circa 12 milioane lei, cu TVA).


Oferte copy/paste?


Din documente rezultă că o cameră video va costa 4.277 lei (5.133 lei cu TVA) şi va fi de producţie a gigantului chinez Hangzhou Hikvision Digital Technology Co. Ltd.


În cadrul licitaţiei, compania controlată de Victor Baciu a avut un singur concurent, firma Victiana SRL, care a avut o ofertă totală cu circa 132.000 lei mai scumpă.


Ambele firme însă au prezentat documente că sînt distribuitori oficiali ai companiei chineze Hangzhou Hikvision Digital Technology Co. Ltd, iar asemănările nu se termină aici.


Astfel în Formularul ofertei (F3.1) textul practic este identic, iar în oferta Rapid Link SRL la punctul e) scrie chiar că „În cazul acceptării prezentei oferte, Victiana SRL se angajează, să obţină o Garanţie de buni execuţie în conformitate cu FDA7, pentru executarea corespunzătoare a contractului de achiziţie publică”.


În 2017, Rapid Link a cîştigat patru contracte în valoare de aproape 5,9 milioane lei, iar în anii 2013-2016 valoarea totală a contractelor nu a depăşit cota de un milion de lei.Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load