Criza energetică stiri: 796
Preşedintele stiri: 3240
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Borșevici a numit cheia înțelegerii continuării unice a civilizației chineze

28 mar. 11:30   Societate
1653

Cheia înțelegerii continuării unice a Civilizației Chineze este că chinezii nu renunță niciodată la învățămintele strămoșilor lor, care sînt practic exprimate în trei hieroglife: omenia (ren), dreptatea (yi) și armonia (he).

Această opinie a fost exprimată pe pagina sa în rețeaua socială de către fostul ambasador al Republicii Moldova în China, profesorul și diplomatul Victor Borșevici, relatează Noi.md .

El a menționat că în China este foarte greu să cîștigi încrederea și respectul.

"Respectul se obține numai prin fapte concrete, cunoașterea culturii și istoriei lor. Dar nu îi invidiez pe acei politicieni care își vor permite să jignească onoarea și demnitatea acestui popor antic și multinațional! Răzbunarea va fi pur chineză - iminentă, neașteptată și zdrobitoare....

Am fost ambasador în China și știu despre ce vorbesc. China este United Families, dar nu United States: Statele se prăbușesc, familiile rămîn... aceasta este cheia înțelegerii dăinuirii civilizației unice chineze – ei nu renunță niciodată la învățămintele strămoșilor lor. Practic, ele sînt exprimate prin trei hieroglife: omenia (len), dreptatea (i) și armonia (he). Să ne uităm la noi înșine în această oglindă chineză în lumina așa-numitelor "principii și valori" moderne și vom înțelegem multe lucruri din ceea ce se întîmplă în lumea noastră înnebunită" deasupra abisului în secară"...", - a scris Victor Borșevici.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав