Bancherul din Tadjikistan, la răpirea căruia a participat atacatorul de la Aeroportul Chișinău, a fost găsit mort

16 aug. 08:46   Societate
2051 0

Corpul neînsuflețit al fostului vicepreședinte al băncii Oriyon din Tadjikistan, în răpirea căruia ar fi participat atacatorul de la aeroportul Chișinău, a fost găsit după aproape două luni de căutări. Despre aceasta a anunțat Procuratura Generală din Tadjikistan.

Potrivit presei locale, identitatea lui Shukhrat Ismatulloyeva fost stabilită în timpul unei examinări dentare și confirmată de un dentist.

„Cadavrul lui Ismatulloyev a fost găsit în urmă cu două zile pe o insulă în mijlocul unui rîu din districtul Sarazm. Un dentist a confirmat că era într-adevăr el”, a precizat procurorul general din Tadjikistan, Yusuf Rakhmon, în cadrul unei conferințe de presă.

Un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară au fost uciși pe 30 iunie, la Aeroport, cînd un individ, cetățean din Tadjikistan, căruia s-a interzis intrarea în Republica Moldova, a luat arma de la primul și a tras mai multe gloanțe.

Agresorul a fost neutralizat și încătușat de trupele speciale. Acesta era căutat de autoritățile din țara natală pentru participarea la răpirea, în seara zilei de 23 iunie 2023, a prim-vicepreședintelui unei bănci. Pe 3 iulie, atacatorul a murit la spital.


Procuratura pornise dosar penal pe cauză de omor cu circumstanțe agravante, specificînd că nu este inițiat dosar pe cauza infracțiunii de terorism.

De asemenea, a fost pornit un proces penal pentru a verifica dacă persoanele implicate în asigurarea securității pe aeroport și-au îndeplinit sarcinile în mod corespunzător sau nu.

0
0
1
3
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?