Criza energetică stiri: 1715
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 423

Avocatul Karinei Țurcan a avertizat asupra depășirii perioadei de arest

10 dec. 2019,, 11:46   Societate
3837 0

Ancheta a cerut prelungirea termenului de arest a Karinei Țurcan, fostă membră a consiliului de administrație al companiei Inter RAO, care este acuzată de spionaj, însă termenul ei de arest - 18 luni - va expira pe 13 decembrie, a declarat avocatul său, șeful asociației pentru drepturile omului ”Команда 29”, Ivan Pavlov.

Potrivit acestuia, Judecătoria Moscova, în dimineața zilei de 10 decembrie, va examina cererea anchetei de prelungire a perioadei de arest a lui Țurcan.
"Apărarea va insista asupra respingerii cererii, întrucît termenul-limită pentru arestarea clientei noastre - 18 luni - expiră pe 13 decembrie, iar ancheta nu a îndeplinit termenele pentru a finaliza acțiunile de investigare a acestui caz și a ne oferi materiale pentru familiarizare", a declarat avocatul.

El consideră că Țurcan ar trebui eliberată pe 13 decembrie.

El a amintit că legea obligă organele de investigare să pună la dispoziția acuzatului și apărării sale materialele anchetei finalizate cu cel mult 30 de zile înainte de încheierea perioadei de detenție. Potrivit acestuia, pentru clienta sa, acest termen a fost pe 13 noiembrie. Cu toate acestea, apărarea a primit primele materiale de la anchetator abia pe 26 noiembrie, a adăugat Pavlov.

"Anchetatorul a încercat să efectueze acțiuni de anchetă cu Karina Valerievna fără noi - cu participarea unui avocat, pe care el însuși l-a invitat. Dar nici clienta noastră, nici avocatul "numit", înțelegînd că în dosar sînt implicați apărătorii aleși de inculpată, cu care are un acord, nu au semnat nimic", a mai spus avocatul. El a numit aceste acțiuni ale anchetei ca fiind ilegale.


Karina Țurcan a fost arestată la jumătatea lunii iunie 2018. Potrivit lui Pavlov, FSB consideră că în vara anului 2004 ea a început să coopereze cu serviciul special de informații din Moldova, iar în septembrie 2019 i-a înmînat o versiune electronică a „proiectului de document al Ministerului Energiei cu privire la anumite aspecte ale acțiunilor companiilor de energie ruse pe canalul de cooperare internațională”.

Turcan nu-și recunoaște vina. Avocatul ei consideră că dovezile anchetei au fost falsificate. Pe 21 noiembrie, ea a fost acuzată în versiune finală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mitropolia Română cere ca, pe lîngă clădirea Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, să-i fie transmite încă 17 clădiri din toată țara. Ar trebui făcut acest lucru?