Criza energetică stiri: 1523
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3385

Avocații Dechert anunță că nu vor mai lucra cu oligarhul Ilan Shor

24 noi. 08:13   Societate
3416 0

Dechert, cea mai mare companie de avocatură multinațională americană cu peste 900 de avocați, anunță că nu mai reprezintă interesele fugarului om de afaceri Ilan Șor. Se întîmplă după ce SUA i-a aplicat mai multe sancțiuni.

„Nu-l mai reprezentăm pe domnul Șor și am renunțat în momentul aplicării sancțiunilor de către SUA”, a declarat Roger Burlingame într-un răspuns la o solcitare trimisă de către Reporter. Burlingame este un avocat din Londra care face parte din echipa Dechert LLP, și este, de asemenea, acreditat să acționeze în instanța americană, după ce și-a început cariera ca procuror american.

Burlingame a fost desemnat avocatul lui Șor cu doar cîteva zile înainte de sancționarea lui.

Sursa citată face trimitere la comunicatul de presă în limba engleză publicat pe site-ul partidului pe 7 octombrie, în care Șor se laudă că a apelat la serviciile renumitei casei de avocatură Dechert.

Reamintim că Guvernul american a declarat că Șor a complotat cu spioni și „tehnologi politici” cu privire la răsturnarea guvernului ales în mod democratic în Moldova.


Mai mult decît atît, soția lui Șor, cîntăreața rusă cunoscută sub numele de Jasmin, care a fost sancționată de SUA alături de soțul său, se spune că este apropiată a soției purtătorului de cuvînt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov.

Vlad Plahotniuc și Ilan Șor au fost incluși pe lista sancțiunilor ale Statelor Unite ale Americii și li s-a interzis intrarea în SUA, iar pe bunurile acestora din State vor fi puse sechestre. Anunțul a fost făcut de către ambasadorul SUA la Chișinău, la data de 26 octombrie, în cadrul unui briefing de presă.

8
1
0
0
13

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав