COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Aur și bronz pentru Moldova, la un concurs de matematică din România

Aur și bronz pentru Moldova, la un concurs de matematică din România

Doi elevi din Republica Moldova au obținut aur și bronz la vestitul concurs „Mathematical Danube Competition”, care a avut loc în perioada 25-27 octombrie curent în Călărași, România.

Astfel, Cătălin Botezat a obținut medalie de aur, iar Arsenie Vlas, medalie de bronz, la categoria Juniori. La secțiunea Seniori, Moldova a fost reprezentată de Valentin Suruceanu. Toți trei tineri sînt elevi ai liceului Orizont (filiala Durlești) din Republica Moldova.

„Concursul a fost unul de talie înaltă, la care au participat olimpici români cu medalii la internaționale, balcaniade și au locuri la naționale. A fost prezent și lotul olimpic din Bulgaria”, a povestit Cătălin Botezat.


„Am avut emoții, pentru că este un concurs important în România, iar elevii români sînt foarte bine pregătiți. Încerc să particip la cât mai multe concursuri de matematică, pentru a mă pregăti de cele de talie internațională. Mă bucur că pot aduce rezultate pentru Moldova și mai ales într-un domeniu atât de interesant cum este matematică”, a spus și Arsenie Vlas.

Marcel Teleucă este profesorul de matematică de la liceul Orizont, responsabil de pregătirea elevilor olimpici. Profesorul spune că elevii se pregătesc de-a lungul întregului an, deoarece participă la mai multe concursuri, de talie națională și internațională.

„Mathematical Danube Competition” este un concurs de pregătire pentru Olimpiada Internaţională de Matematică şi Balcaniadă. Au participat 69 elevi din lotul lărgit al României, Bulgariei şi Republicii Moldova: 30 la secţiunea Juniori şi 39 la secţiunea Seniori.

În total, s-au acordat 4 medalii de aur, 4 medalii de argint și 7 medalii de bronz.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load