X 
Cazul Șor stiri: 599

Atacul tragic de la Aeroport: La ce etapa se află ancheta

11 iul. 15:19   Societate
2049 0

În urma atacului tragic de la Aeroport, au fost pornite anchete practic în toate subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Declarația a fost făcută, pentru TV8, de șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu. Potrivit acestuia, ancheta nu trebuie neapărat să vină cu anumite constatări de încălcare, ci să arate inclusiv cum s-au derulat evenimentele, transmite tv8.md.

„Anchete au fost pornite practic în toate subdiviziunile, inclusiv MAI a pornit una amplă. Fiecare entitate trebuie să stabilească. Ancheta nu trebuie neapărat să vină cu anumite constatătări de încălcare, inclusiv să vedem cum s-au petrecut lucrurile și dacă s-a uderulat sau nu pe palierul corect toate evenimentele care au fost, eu vorbesc de activitatea poliției”, a spus Cernăuțeanu.

În ceea ce privește dosarul penal deschis de Procuratura Generală, șeful IGP a subliniat importanța lăsării investigației pe seama procurorilor și a evitat să se implice direct în activitatea organelor de urmărire penală.

„Haideți să lăsăm pe seama procurorilor care examinează și documentează. Acest dosar este pe masa procurorilor, ei gestionează cazul de urmărire penală pe segmentul respectiv și cred că nu este comepetența mea să mă expun ori aș face o imixtiune în activitatea organului de urmărire penală, în speță Procuratura”, a declarat Viorel Cernăuțeanu.


Aflat la Summitul NATO de la Vilnius, Viorel Cernăuțeanu a fost întrebat și despre nivelul de securitate din Finlanda, comparativ cu Republica Moldova. În acest sens, el a menționat că în zona de intrare în Aeroport, sînt polițiști de frontieră, care sînt amplasați în uniforme la punctele de control, așa cum se întîmplă și în Moldova.

„Pe zona de intrare în Aeroport, cu siguranță, ați văzut doar polițiștii de frontieră, care sînt amplasați la punctele de așteptare, exact în uniformă, cum sînt aștepțai și la noi. Eu nu am văzut aici, dar, cu siguranță, grupele antitero există. Dacă o să ieșiți aici afară, în toate colțurile, o să vedeți că în toate colțurile clădirilor, stau lunetiști și specialiști în domeniu”, a precizat șeful IGP.

Reamintim că incidentul tragic de la Aeroportul Chișinău a avut loc pe 30 iunie, cînd un cetățean din Tadjikistan, căruia i-a fost interzisă intrarea în Republica Moldova, a luat arma unui polițist de frontieră și a deschis focul, ucigînd un polițist și un angajat din securitatea aeroportuară. Atacatorul a fost neutralizat și încătușat de trupele speciale, însă ulterior a decedat la spital. Autoritățile din țara sa natală îl căutau pentru participarea la răpirea prim-vicepreședintelui unei bănci. Un dosar penal a fost deschis pentru a investiga circumstanțele și responsabilitățile implicate în asigurarea securității aeroportului.

0
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?