X 
Arşiţa stiri: 175
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Balenele beluga salvate de la Harkov prin Chișinău au ajuns în Valencia

20 iun. 17:15   Societate
3238 0

Două balene beluga transportate din orașul ucrainean Harkov spre Spania prin Chișinău au ajuns la institutul oceanic din orașul Valencia, după o operațiune internațională la care au participat mai multe instituții de profil și zeci de specialiști.

Medicii veterinari de la Valencia spun că starea sănătății lor la sosire a fost „delicată” după lunga călătorie din zona de conflict.

Balenele din Harkov, Plombir, un mascul de 15 ani, și Miranda, femelă de 14 ani, au ajuns la Valencia pe 18 iunie, noaptea, trecînd prin Chișinău, notează Noi.md cu referire la europa.libera.

Evacuarea a început cu un drum de 12 ore pe șosea, de la Harkov la Odesa. Acolo, salvatorii ucraineni s-au reunit cu cei veniți de la Valencia și de la alte două institute oceanografice, Georgia Aquarium și SeaWorld, care au făcut primele controale veterinare.

La Chișinău, cele două balene au fost urcate, în vane pline de apă, într-un avion special amenajat, la bordul căruia se aflau șase experți internaționali.


După cinci ore de zbor, au ajuns la noua lor casă la Valencia, acvariul Oceanogràfic, în două camioane de mare capacitate care așteptau la aeroport.

6
1
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав