Eurovision stiri: 490
Transnistria stiri: 1302

Tragedia de la Aeroport: Guvernul decide miercuri alocare de ajutor financiar victimelor

11 iul. 2023,, 13:56   Societate
4907 0

Cabinetul de miniștri urmează să aprobe în ședința de miercuri, 12 iulie, proiectul hotărîrii Guvernului cu privire la alocarea mijloacelor financiare pentru familiile victimelor atacului de la Aeroportul Internațional Chișinău. Așa cum s-a anunțat și anterior, statul va aloca cîte un milion de lei în acest sens.

Ședința Guvernului va începe la ora 10:00, notează Noi.md cu referire la realitatea.

„Mijloacele respective vor fi alocate corespunzător Ministerului Afacerilor Interne (pentru Inspectoratul General al Poliției de Frontieră) și Agenției Proprietății Publice (pentru ÎS „Aeroportul Internațional Chișinău”). Ulterior, Inspectoratul General al Poliției de frontieră și ÎS „Aeroportul Internațional Chișinău” urmează să asigure transferarea mijloacelor alocate din fondul de rezervă către destinatarii ajutoarelor materiale – familiile victimelor”, se arată în documentul Guvernului.

Amintim că Serghei Muntean și Igor Ciofu au fost împușcați, în timp ce se aflau la datorie, la Aeroportul Internațional Chișinău, în data de 30 iunie 2023. Un cetățean din Tadjikistan, care a primit interdicația de a intra pe teritoriul țării, l-a dezarmat pe polițistul de frontieră Serghei Muntean, l-a împușcat pe acesta, dar și pe gardianul Igor Ciofu.


Președintele țării, Maia Sandu, a decretat ziua de 4 iulie – Zi de doliu național, urmare a celor întîmplate la aerogară.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?