X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1412

Condițiile licitației pentru spațiile comerciale de la Aeroport ar fi fost modificate

18 iun. 09:45   Societate
2697 0

Aeroportul Internațional Chișinău se află în mijlocul unei controverse legate de licitația pentru spațiile comerciale, după ce Vlad Bilețchi a solicitat Procuraturii Anticorupție și Centrului Național Anticorupție să investigheze modul în care se desfășoară licitația.

Bilețchi susține că autoritățile au modificat pe ascuns caietul de sarcini pentru a favoriza anumite companii, notează Noi.md cu referire la bani.

Anterior, caietul de sarcini era realizat cu reguli dezavantajoase pentru alți investitori, favorizând doar compania Lagardere. Conform declarațiilor lui Bilețchi, pe 12 iunie, condițiile de participare au fost din nou schimbate în mod secret, astfel încât să permită și altor companii să participe. În special, cerințele pentru companiile de travel retail și catering au fost modificate, eliminându-se obligativitatea de a avea experiență în catering pentru a putea vinde cu amănuntul.

„Avem a treia licitație la aeroport și al patrulea caiet de sarcini modificat. Licitația trebuie să aibă loc între 1 iunie și 24 iunie. Companiile interesate au primit un formular în limba engleză cu condiții incorecte, menite să descurajeze participarea lor. Pe 12 iunie, cerințele au fost modificate și acea cerință specifică a fost exclusă,” a declarat Bilețchi.

Într-un răspuns, serviciul de presă al Aeroportului Internațional Chișinău a susținut că nu au fost modificate condițiile de participare la licitație și că doar s-a produs o eroare tehnică la traducerea în limba engleză.


Aceasta este a treia licitație publică inițiată de Aeroportul Internațional Chișinău pentru locațiunea activelor neutilizate destinate activității de Travel Retail & Food and Beverages. Licitațiile anterioare au eșuat, ultima dată în luna aprilie, când doar compania Lagardere a participat.

După anularea primei licitații, ministrul Infrastructurii Andrei Spânu a declarat că dacă va participa doar o singură companie, aceasta ar putea fi declarată câștigătoare. Prima licitație a fost anulată din cauza numărului insuficient de participanți, iar a doua licitație a fost prelungită de Agenția Proprietății Publice după ce doar o companie s-a înscris.

0
0
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав