X 
Arşiţa stiri: 179
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1412

Iachimovschi: Licitația pentru spațiile comerciale de la Aeroportul Chișinău se află în atenția procurorilor

17 iun. 20:33   Societate
3220 0

Licitația de la Aeroportul Chișinău se află sub lupa procurorilor. Potrivit șefului adjunct al Procuraturii Anticorupție (AP), Octavian Iachimovschi, procurorii preferă să desfășoare ancheta fără a atrage atenția publicului larg asupra cazului.

Mai mult, orice informație care pare relevantă, indiferent de unde provine, poate fi folosită ca bază pentru urmărirea penală, transmite Noi.md.

"Procurorii și ofițerii de urmărire penală obțin informații din orice sursă, inclusiv din ceea ce vezi pe stradă, ceea ce ai putea citi pe un feed de Telegram sau pe o pagină de Facebook, sau o știre din jurnalismul de investigație. În general, orice informație care este considerată relevantă și care poate fi verificată", a declarat Iachimovschi.

Adjunctul șefului Procuraturii Anticorupție a explicat că refuzul de a comenta acest subiect nu înseamnă că nu se lucrează în această direcție.

"Există cazuri, cazuri penale, dar foarte, foarte rare, din care se poate face un adevărat spectacol. Încă de la început chemi o echipă de jurnaliști, pui o cameră de filmat pe procuror și așa se desfășoară ancheta. Dar, în majoritatea cazurilor penale, astfel de lucruri sînt imposibile. Da, poate da impresia că nu facem nimic, dar e mai bine să îi lăsăm să creadă așa decît să perturbăm niște anchete", a declarat Octavian Iachimovschi.


Acum cîteva zile, șefa Procuraturii anticorupție, Veronica Dragalin, a menționat și ea că procedurile penale în cazul licitației pentru spații comerciale la aeroport "pot fi inițiate în orice moment".

1
1
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав