X 
Arşiţa stiri: 153
Jocurile Olimpice stiri: 124
Transnistria stiri: 1410

Astăzi, este marcată Ziua Păsărilor și a Arborilor

10 mai. 12:30   Societate
2579 0

Cu ocazia Zilei Păsărilor și a Arborilor, marcată anual în data de 10 mai, Ministerul mediului aduce în atenția publicului importanța pe care aceste două elemente o au asupra mediului înconjurător.

Păsările reprezintă nu doar un element esențial al biodiversității, ci și un indicator al stării de sănătate a ecosistemelor. Ele contribuie la polenizarea florilor și la dispersia semințelor, dar și la controlul populațiilor de insecte și rozătoare, notează Noi.md.

De asemenea, arborii sînt esențiali pentru absorbția dioxidului de carbon din atmosferă, pentru producerea oxigenului și pentru îmbunătățirea calității aerului. Ei oferă adăpost și hrană pentru numeroase specii de păsări și alte animale, contribuind la menținerea diversității și la conservarea mediului înconjurător.

"Pe lîngă beneficiile pe care le aduc mediului înconjurător, arborii sînt esențiali și pentru noi, oamenii, oferindu-ne umbră, hrană și materiale de construcție.

În această zi vă încurajăm să luați măsuri pentru protejarea și conservarea acestor elemente esențiale ale naturii. Plantați un copac, amplasați hrănitoare și adăposturi pentru păsări", precizează Ministerul Mediului.

6
1
1
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?