Criza energetică stiri: 1711
Cutremure stiri: 386
Eurovision stiri: 419

ARBI și CNA au ridicat dintr-o casetă de siguranță circa 675.000 de lei

29 dec. 2022,, 12:15   Societate
1904 0

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a ridicat mijloace bănești, echivalente cu circa 675.000 de lei, în cadrul cauzei penale în care sînt cercetați trei angajați ai Serviciului Vamal și un broker.

Este vorba despre 5.000 de euro și 29.950 de dolari, depuși într-o entitate bancară în casetă de siguranță, care aparțin familiei unuia dintre figuranții din dosar, transmite Știri.md cu referire la anticorupție.md.

Potrivit ordonanței, percheziția a fost autorizată în scopul verificării informației privind deținerea de către învinuit a obiectelor sau valorilor, rezultate din infracțiunea incriminată și care eventual pot fi supuse confiscării speciale sau extinse. În prezent, banii ridicați sînt supuși expertizei, ulterior urmînd să fie stabilită proveniența acestora.

Amintim că cei trei angajați vamali și brokerul, reținuți acum o săptămînă de CNA și Procuratura Anticorupție, se află în arest preventiv. Aceștia sînt învinuiți de comiterea infracțiunilor de corupere prin pretinderea și primirea de mijloace financiare de la agenți economici pentru organizarea diminuării valorii în vamă a mărfurilor introduse în Republica Moldova.

4
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий