Aproape 200 de oameni ai străzii, îndrumate să meargă în centrele de triere

1 mar. 2018,, 16:51   Societate
2494 0

Poliţia Capitalei a activat în regim sporit, în contextul condiţiilor meteo nefavorabile cu scopul localizării persoanelor fără loc permanent de trai, documentarea acestora şi executarea măsurilor legale ce se impun.

Acţiunile poliţiştilor au avut ca scop prevenirea cazurilor de hipotermie în rândurile persoanelor aflate în dificultate, fără loc permanent de trai şi cazarea acestora la Centrul de Găzduire din strada Haltei, mun. Chişinău. Astfel au fost verificate 189 de adrese, 73 subsoluri a caselor de locuit, case aflate în costrucție.

În urma activităţilor demarate, poliţiştii au localizat şi documentat 198 de persoane fără loc permanent de trai, originare din Chişinău şi diferite raioane ale ţării, unde s-au petrecut măsuri de prevenție cu recomandări pentru a nu deveni victime și îndrumate să meargă la centrele de găzduire. Respectiv Poliţia Capitalei va sesiza autorităţile publice locale şi serviciile de asistenţă socială din localităţile de baştină a persoanelor, privind luarea de măsuri prevăzute de legislaţia în vigoare, conform competenţei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?