Ancheta privind atacul de la Aeroport a fost încheiată

1 aug. 20:40   Societate
3107 0

Ancheta privind circumstanțele în care a avut loc atacul armat la Aeroportul Internațional Chișinău, în urma căruia au fost uciși polițistul de frontieră Serghei Muntean și agentul de securitate Igor Ciofu, a fost încheiată.

A declarat astăzi pentru Radio Moldova purtătoarea de cuvînt a Ministerului Afacerilor Interne, Olivia Melnic.

Potrivit acesteia, după ce vor fi analizate toate circumstanțele și concluziile anchetei, deciziile finale vor fi publicate pe pagina oficială a instituției.

Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, anunțase acum cîteva zile că raportul anchetei va fi prezentat pînă la 31 iulie.

Amintim că, la 30 iunie, un cetățean al Republicii Tadjikistan, căruia i s-a refuzat intrarea în Republica Moldova prin Aeroportul Internațional Chișinău, a efectuat mai multe împușcături în urma cărora au fost omorîte două persoane. Ulterior, pe data de 3 iulie, atacatorul a murit la spital.


Procuratura Republicii Moldova a inițiat un dosar penal pe cauză de omor cu circumstanțe agravante. De asemenea, a fost pornit un proces penal pentru a verifica dacă persoanele implicate în asigurarea securității pe aeroport și-au îndeplinit sarcinile în mod corespunzător.

1
0
0
3
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?