Se așteaptă rezultatele anchetei începută în urma atacului armat de pe Aeroportul din Chişinău

1 aug. 11:33   Societate
2416 0

31 iulie a expirat termenul stabilit de ministrul de Interne, Adrian Efros, pentru finalizarea anchetei interne începută în urma atacului armat de pe aeroportul din Chişinău. Autoritățile nu au prezentat rezultatele desi au promis acest lucru. Reprezentanţii Procuraturii Generale susţin că a fost iniţiată o cauză penală, pentru neglijenţă în serviciu, care este în desfășurare.

ADRIAN EFROS, ministrul de Interne: „Ancheta se află în desfăşurare. Termenul de prezentare a raportului este de 31 iulie şi noi în baza anchetei respective vom evalua toate aspectele şi vom determina implicarea fiecărui angajat, fie de nivel de conducere sau executiv, după care vor fi luate decizii”, transmite tvrmoldova.

COMUNICATUL MINISTERULUI AFACERILOR INTERNE: "Rezultatele anchetei urmează a fi evaluate, după care vor fi luate decizii."


Și Poliţia de Frontieră a anunțat că ancheta internă a fost făcută de Serviciul Protecție internă şi Anticorupție şi de la ei trebuie să aflam informaţii dar purtătorul de cuvînt al SPIA, Natalia Şeremet, nu ne-a răspuns la telefon. Între timp, Procuratura Generală a anunțat că se face o anchetă penală pentru neglijenţă în serviciu și este în aşteptarea răspunsului de la Comitetul Naţional de Securitate Aeronautică, care trebuie să emită o concluzie în acest caz.

COMUNICATUL PROCURATURII GENERALE: „În cadrul cauzei penale intentate potrivit elementelor constitutive ale componenței infracțiunii de neglijență în serviciu, pînă la această etapă s-a dispus ridicarea documentelor, au fost audiați martori. Urmează să fie recepționat răspunsul Comitetului Național de Securitate Aeronautică, care va emite o concluzie la caz."

Reamintim că pe 30 iunie, in aeroportul Chisinau, un cetăţean din Tadjikistan a primit interdicție în Republica Moldova, din motive de Securitate. Furios, el a împuşcat mortal două persoane - un poliţist de frontieră, de la care a luat arma, şi un agent de pază. A fost nevoie de intervenţia forțelor speciale iar, in schimbul de focuri, individul a fost rănit şi a murit peste cîteva zile la spital. În urma atacului armat a fost convocat Comitetul Naţional de Securitate Aeronautică și a fost format un grup de lucru cu experţi în Securitate, care trebuie să stabilească cum s-a produs atacul şi ce ar trebui să facă autorităţile pentru a evita astfel de tragedii.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?