TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ambasadorul României este îndemnat să-și ceară scuze și să părăsească Moldova

Partidul politic moldovenesc ”Ai noștri” va organiza de 1 decembrie 2020, o acțiune de protest în fața ambasadei României la Chișinău, în cadrul căreia va cere ambasadorului României, Daniel Ioniță, scuze pentru declarația ofensatoare pentru cetățenii moldoveni, și va insista pe faptul ca acest diplomat să fie declarat persona non-grata în Moldova și să fie rechemat din țara noastră, relatează Noi.md.

În special, reprezentanții partidului "Ai noștri" cer de la Daniel Ioniță să-și ceară scuze de la cetățenii Republicii Moldova pentru afirmațiile despre faptul că soldații armatei române "au luptat pentru reîntregirea țării, pentru dreptate și libertate, pentru această palmă de pămînt între Prut și Nistru, care aparținea României", pe care le-a făcut în satul Mana, raionul Orhei pe 24 octombrie, la cimitirul unde sunt îngropați soldații români.

Se subliniază că eroizarea armatei fasciste, care a luptat pe teritoriul Moldovei în anii 1941-1944 pe partea trupelor lui Hitler, fiind aliatul Germaniei în cel de-al Doilea Război Mondial, este inadmisibilă.

Partidul politic din Moldova "Ai noștri" cere scuze de la ambasadorului României și insistă asupra faptului că Daniel Ioniță trebuie rechemat din Republica Moldova.

În plus, membrii partidului sînt indignați de participarea funcționarilor și reprezentanților partidelor politice în activitățile de 1 decembrie, de comemorare a așa-numitei UNIREA, deoarece aceasta subminează statalitatea Republicii Moldova și este incompatibilă cu activitatea politică și de serviciul de stat.


La protestul din fața Ambasadei României la Chișinău din 1 decembrie 2020 vor fi respectate toate măsurile de precauție legate de pandemia de coronavirus: purtarea măștilor și distanța socială.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load