COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ambasadorul Chinei de la Chișinău a vorbit despre epidemia de coronavirus

Ambasadorul Chinei de la Chișinău a vorbit despre epidemia de coronavirus

În China, numărul de noi cazuri de coronavirus COVID-19 în regiuni din afara Hubei, provincie unde a izbucnit focarul, este în scădere pentru a 15-a zi consecutivă. Rata de vindecare e în continuă creștere, iar cea a mortalității – în scădere.

Aceste tendințe sporesc încrederea în înfrîngerea epidemiei, a declarat ambasadorul Chinei la Chișinău, Zhang Yinghong, astăzi, la un briefing de presă, transmite IPN.

Potrivit ambasadorului, la 19 februarie erau confirmate 57805 de cazuri de COVID-19, 5284 – suspecte. Cazurile de deces au ajuns la 2004 persoane. De la izbucnirea epidemiei, cazuri confirmate au apărut în 25 de țări, numărul lor fiind de 683, sub 1% din toate cazurile confirmate.


Diplomatul a mai spus că în țara sa situația epidemică este monitorizată continuu, pacienții sînt tratați centralizat, iar toate persoanele care au contactat cu pacienții infectați sînt luate sub supraveghere medicală la domiciliu, pentru a preveni riscul transmiterii virusului. Ținînd cont de situația gravă din orașul Wuhan, din 23 ianuarie a fost suspendat transportul public și au fost închise temporar granițele orașului, pentru a evita răspîndirea și a controla sursa infecției. Peste 30 de mii de echipe medicale au fost transmise în provincia Hubei pentru a sprijini zona epidemică cheie, în special orașul Wuhan.

Ambasadorul a menționat că țara sa a reușit în zece zile să construiască două spitale în orașul Wuhan pentru tratamentul pacienților bolnavi critici și au fost echipate zece spitale mobile cu paturi pentru tratamentul pacienților cu o stare mai ușoară a bolii. China a suspendat complet turismul în grup, a îmbunătățit carantina vamală, a monitorizat temperatura pasagerilor, a consolidat dezinfectarea și inspecțiile de sănătate și prevenire a epidemiilor.

Zhang Yinghong declară că țara sa dispune de capacități puternice de mobilizare socială, iar sistemul instituțional permite concentrarea forțelor pentru realizarea sarcinilor majore. China are experiență în a răspunde evenimentelor de sănătate publică. Este vorba de o bază științifică, tehnologică și materială puternică, acumulată timp de 70 de ani de la fondarea Republicii Populare Chineze.

Potrivit ambasadorului, Guvernul Chinei este preocupat și de sănătatea cetățenilor străini, inclusiv a celor moldoveni. Toți străinii din China beneficiază de asistență și protecție în conformitate cu practicile internaționale. Ministerul de externe a avut o strînsă legătură cu ambasadele din toate țările și a transmis în timp util informațiile privind măsurile necesare care trebuie luate în acest caz pentru controlul și prevenirea răspîndirii epidemiei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load