COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Intrarea cetăţenilor chinezi pe teritoriul Rusiei, interzisă

Intrarea cetăţenilor chinezi pe teritoriul Rusiei, interzisă

Rusia a anunţat că începând de joi interzice intrarea cetăţenilor chinezi pe teritoriului ei, măsură menită să prevină propagarea epidemiei cu noul coronavirus.

″Intrarea cetăţenilor chinezi pe la frontierele guvernamentale ruse este suspendată începând cu 20 februarie pentru călătoriile de lucru, călătoriile private, de studii şi turistice″⁣, a precizat Tatiana Golikova, vicepremierul rus însărcinat cu Sănătatea.

Numărul total al deceselor provocate de noul coronaviorus a ajuns marţi la 1.868 în China continentală, iar cel al cazurilor noi zilnice a crescut cu 1.886, ajungând la 72.436, potrivit autorităţilor chineze, transmite Noi.md cu referire la Protv.ro.

Rusia a închis frontiera cu China


Rusia a anunțat la finalul lunii ianuarie că închide frontiera cu China, care se întinde pe o lungime de 4.250 de km, în cadrul măsurilor de combatere a propagării noului coronavirus, care a făcut până în prezent cel puţin 170 de morţi, potrivit AFP.

„Un ordin a fost semnat astăzi şi el a intrat în vigoare.Vom informa astăzi pe toată lumea despre măsurile luate privind închiderea frontierei în Extremul Orient” rus, a anunţat premierul Mihail Mişustin, citat de agenţiile de presă ruse, dar fără să ofere detalii cu privire la calendar şi nici dacă închiderea frontierei vizează şi porturile.

Ministerul de Externe rus a anunţat la rândul său, într-un comunicat, suspendarea temporară a vizelor electronice pentru chinezi în punctele de trecere în Extremul Orient (rus), în enclava europeană Kaliningrad şi la Sankt-Petersburg, al doilea oraş ca mărime al ţării şi o importantă destinaţie turistică.

De asemenea, autorităţile i-au îndemnat pe ruşi să se abţină de la orice fel de deplasări în China, ‘cel puţin dacă aceasta nu este absolut necesar’.

Moscova anunţase deja că îşi va limita legăturile feroviare cu China începând de vineri, 31 ianuarie, lăsând doar trenurile directe Moscova-Beijing, potrivit Reuters.

Rusia nu a înregistrat pe teritoriul său niciun caz de infectare cu noul coronavirus de la apariţia acestuia în oraşul chinez Wuhan.

Numeroşi chinezi, turişti şi muncitori, se află în Rusia, în special în Siberia şi Extremul Orient. Aceştia folosesc pe scară largă aeroporturile ruseşti ca punct de tranzit către ţările europene.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load