Incendii stiri: 686
Cazul Șor stiri: 584
Preşedintele stiri: 3715

Alexei Petrovici, despre redenumirea Zilei Victoriei: "Nu putem permite o astfel de blasfemie față de memoria celor căzuți"

25 mai. 10:15   Societate
2814 0

Cetățenii Republicii Moldova nu trebuie să permită o asemenea ofensare a memoriei strămoșilor căzuți în timpul Marelui Război pentru Patrie precum redenumirea Zilei Victoriei.

Despre aceasta a declarat pentru Noi.md Alexei Petrovici, unul dintre liderii mișcării de căutare din Moldova, conducătorul echipei de căutare ”August”, comentînd protestul organizat astăzi în fața clădirii parlamentului țării, în semn de dezacord față de această inițiativă.

"La Parlamentul Republicii Moldova a fost organizat o acțiune de protest împotriva redenumirii Zilei Victoriei și a refuzului actualei guvernări de a cinsti memoria eroilor Marelui Război Patriotic. Ieri în Parlament a fost înaintat un proiect de lege, potrivit căruia Ziua Victoriei nu va fi sărbătorită pe 9 mai, dar va fi marcată Ziua Comemorării și Reconcilierii pe 8 mai. Poziția noastră este că nu trebuie să permitem o astfel de blasfemie împotriva memoriei celor căzuți. Și astăzi ne-am declarat ferm protestul împotriva acestui lucru, am participat la ședința Comisiei educație, cultură, cercetare, tineret, sport și mass-media, care a examinat proiectul de lege privind redenumirea Zilei Victoriei în Ziua Comemorării. Ne-am exprimat opiniile și vom urmări dezvoltarea ulterioară a evenimentelor", a subliniat Alexei Petrovici.

De menționat că zeci de cetățeni moldoveni s-au alăturat protestului solitar al lui Alexei Petrovici în fața clădirii Parlamentului. De asemenea, ei protestează împotriva ideii de a redenumi Ziua Victoriei și a refuzului să cinsti memoria eroilor care au murit pentru independența Patriei noastre.

În mîini cetățenii țin pancarte "9 mai - Ziua Victoriei", "Sîntem urmașii Victoriei!", steaguri ale R. Moldova și steaguri ale unităților de luptă ale Armatei Roșii.


Aceștia sînt susținuți și de deputați din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, care au ieșit în fața protestatarilor și au condamnat intenția autorităților de a anula sărbătorirea pe 9 mai a Zilei Victoriei și comemorării eroilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei "și de a stabili pe 8 mai "Ziua Comemorării și Reconciliere în memoria celor căzuți în Al Doilea Război Mondial".

Ei au îndemnat cetățenii Republicii Moldova, toate forțele patriotice să se unească și să apere sărbătorirea la nivel național a Zilei Victoriei asupra fascismului pe 9 mai. "Vom continua să sărbătorim această zi, ca și strămoșii noștri, din generație în generație", au spus deputații din fracțiunea BCS.34
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?