Cazul Șor stiri: 599

Acordul privind construcția Podului transfrontalier peste râul Nistru, urmează să fie semnat în viitorul apropiat

5 iun. 19:16   Societate
2143 0

Acordul dintre Republica Moldova și Ucraina privind construcția Podului transfrontalier peste râul Nistru, între localitățile Cosăuți și Iampol, urmează să fie semnat în viitorul apropiat.

Anunțul a fost făcut de președinta țării Maia Sandu, care a precizat că a discutat despre aceasta cu liderul de la Kiev, Volodimir Zelensky, în cadrul Summit-ului Comunității Politice Europene.

Amintim că, în luna februarie anul trecut, Cabinetul de miniștri de la Chișinău a aprobat semnarea acordului, tot atunci fiind demarate și lucrările de construcție. Acestea urmau să fie finisate în termen de doi ani, însă au fost stopate din cauza războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, notează radiomoldova.

Atunci, autoritățile menționau că podul va avea o lungime de 641 de metri, benzi de circulație și de siguranță, piste pentru cicliști și trotuare pietonale. Guvernul Ucrainei va asigura finanțarea proiectului tehnic și construcția podului, precum și a infrastructurii conexe pe teritoriul său. Guvernul Republicii Moldova va fi responsabilă de infrastructura rutieră de pe teritoriul statului nostru. Potrivit Guvernului de la Chișinău, cheltuielile pentru construcția drumului de acces spre pod pe teritoriul țării noastre constituie estimativ 900 de milioane de lei.

Precizăm că, pentru prima dată, acest proiect de infrastructură a fost discutat de președinții Maia Sandu și Volodimir Zelensky în ianuarie 2021, atunci când șefa statului a efectuat o vizită la Kiev.

3
0
1
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?