COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

52 de mașini noi au ajuns „pe mîna” polițiștilor (FOTO)

Astăzi, 22 septembrie, în cadrul unei solemnități oficiale, au fost transmise 52 de automobile „Dacia Duster”, destinate îmbunătățirii capacității poliției de reacționare la apelurile de urgență ale cetățenilor.

Automobilele au fost achiziționate în cadrul Programului „Suport Bugetar pentru Reforma Poliției” implementat în contextul Acordului de finanțare, încheiat între Uniunea Europeană și Republica Moldova, precum și a Strategiei de dezvoltare a Poliției pentru anii 2016-2020, care au menirea să suplinească deficitul de autospeciale existent la nivelul structurilor teritoriale ale Poliției.

Importanța achiziționării acestui lot de automobile vine să fortifice una dintre componentele de bază ale activității polițienești, contribuind astfel la sporirea calității serviciilor prestate pentru cetățeni și creșterea încrederii societății față de Poliție.

Toate automobilele sînt compartimentate corespunzător necesităților de activitate, echipate cu sisteme moderne de monitorizare (GPS) incluse în sistemul național de intervenții 112, urmînd a fi dotate, în scurt timp, cu dispozitive de comunicare securizată în standard TETRA, precum și alte echipamente necesare unor intervenții profesioniste din partea polițiștilor.

În perioada implementării Programului de reformă a Poliției, pentru diminuarea timpului de intervenție la apelurile de urgență, la nivel de țară, au fost achiziționate în total 107 astfel de autospeciale.


Valoarea totală a achiziției constituie în jur de 20 de milioane lei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load