COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

30 de polițiști de frontieră, infectați cu COVID-19, au donat plasmă

30 de polițiști de frontieră, infectați cu COVID-19, au donat plasmă

30 de polițiști de frontieră, care s-au tratat de infecția de tip Covid-19, au donat astăzi plasmă sanguină pentru pacienții aflați în stare critică.

La fel, un număr mare de angajați ai Poliției de Frontieră urmează să se prezinte la sediul IGPF și la alte cinci puncte de colectare sanguină din regiuni, fiind printre cei ce au solicitat benevol de a participa la actul de donare de sânge, informează un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, transmite unimedia.info.

„Pentru al VI-lea an consecutiv păstrăm tradiția și ne mobilizăm la maxim de Ziua Polițistului de Frontieră European, prin donarea voluntară de sânge/plasmă. Și în acest an, gestul nobil al Poliției de Frontieră este apreciat și susținut de către Centrul Național pentru Transfuzie a Sângelui, care a pus la dispoziție un cort al donatorului pe teritoriul sediului central al IGPF.”, se arată în comunicat.


Încă de la primele ore ale dimineții, la IGPF s-au apropiat cei 30 de polițiștii de frontieră din diferite subdiviziuni, care au acceptat să doneze plasmă. Primii care au donat plasmă au fost șeful Poliției de Frontieră Corneliu Groza și adjunctul, Valentin Fiodorov.

Alexandru Gherman șeful Centrului Național pentru Transfuzie a Sângelui a susținut acțiunile polițiștilor de frontieră, care în fiecare an sunt cei ce deschid decada națională a donatorului voluntar de sânge. „În pofida faptului ca anul acesta avem o greutate atât la nivel național, cât și mondial, în privința acelui virus, sunteți primii care au venit cu inițativa de a dona plasmă, într-un număr mare, bolnavilor infectați cu Covid-19. Să vă aibă Dumnezeu în pază, să aveți putere și credință în ceea ce faceți acum, astăzi și pe parcursul următorilor ani. Mulți ani sănătoși!” a conchis domnul Alexandru Gherman.

La fel, în cadrul solemnității, șeful Poliției de Frontieră a adresat un mesaj de mulțumire pentru activitatea prodigioasă, desfășurată pe parcursul perioadei epidemice, personalului medical al Poliției de Frontieră.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load