AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 467 699  Au ieșit 382 518​  Au rămas 85 181     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 910
Criza energetică stiri: 735

2022 se propune a fi declarat Anul Recunoștinței veteranilor Războiului din 1992

17 dec. 2021,, 17:30   Societate
2093 3

2022 se propune a fi declarat Anul Recunoștinței veteranilor de război, participanți la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova. Un proiect de hotărîre în acest sens a fost înaintat de către un grup de deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate, transmite IPN.

Autorii proiectului precizează că pe 2 martie 2022 se împlinesc 30 de ani de la începutul conflictului armat pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova. În această luptă, peste 300 de oameni și-au pierdut viața, iar 370 au fost răniți, rămînînd cu diferite grade de dizabilitate. Declararea Anului Recunoștinței este propusă în semn de respect față de patriotismul veteranilor, care și-au jertfit viața și sănătatea în lupta pentru libertate, democrație și edificarea statului de drept Republica Moldova.

„Cunoașterea adevăratei valori a libertății este indispensabilă, tînăra generație este obligată să conștientizeze prețul plătit pentru integritatea și independența Republicii Moldova, iar întreaga societate trebuie să manifeste recunoștință veteranilor de război rămași în viață. Patriotismul face parte din cultura fiecărui om, este un sentiment care reflectă dragostea de patrie, respectul față de înaintași, iubirea de popor și de creațiile sale, dar și de locurile natale”, se arată în nota informativă a proiectului.

Proiectul de hotărîre urmează să fie avizat de Guvern și examinat de Parlament.

2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав