TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Începe marea bătălie pentru Eurovision

Începe marea bătălie pentru Eurovision

Audițiile live pentru selecția națională Eurovision vor avea loc pe 1 februarie.

În această etapă sînt așteptați 35 de interpreți care vor prezenta 36 de piese în ordinea inversă a listei de înregistrare în concurs, transmite NOI.md cu referire la IPN.

Comitetul Organizatoric al concursului Eurovision 2020 menționează că prestația vocală a concurenților va fi evaluată de un juriu format din profesioniști. Criteriile de apreciere sînt linia melodică, originalitatea piesei, dar și interpretarea propriu-zisă. Juriul va acorda puncte de la 0 la 12 pentru fiecare piesă înscrisă în concurs. La această etapă nu sînt solicitate elementele de show sau vestimentația scenică.

Potrivit regulamentului de desfășurare a etapei naționale, învingătorul va fi desemnat în calitate de reprezentant al Republicii Moldova la concursul Eurovision 2020. Totuși, în cadrul audițiilor live, organizatorii pot decide asupra oportunității desfășurării unei etape suplimentare și anume a finalei naționale.

Printre numele sonore care concurează în acest an sînt Pasha Parfeni, Dianna Rotaru, Natalia Gordienko, Georgeta Burlacu, Maxim Zavidia etc.

Audițiile live ale pieselor înscrise în selecția națională se vor desfășura începînd cu ora 15.00, în studioul 2 al Televiziunii Naționale, cu emisie în direct pe TV Moldova 2.

Cea de-a 65-a ediție a concursului internațional va avea loc în Olanda, după ce Duncan Laurence a fost desemnat cîștigătorul Eurovision 2019. Ediția va fi constituită din două semifinale, organizate pe 12 și 14 mai 2020, și finala care va avea loc în data de 16 mai. Anul trecut, Republica Moldova, reprezentată de Anna Odobescu, nu a reușit să se califice în finală.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load