COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Un mar pe zi te scapă de caloriile în plus

20 oct. 03:30   Sănătate
1553 0

Următoarea dietă la modă poate deveni dieta bazată pe mere. Noua cercetare a arătat că consumul unui măr pe zi te scapă de caloriile în plus. Consumînd cu 15 minute înainte de prînz un măr, o persoană consumă cu 190 de calorii mai puţin decît fără măr.

59 de bărbaţi şi femei cu greutatea normală timp de 5 săptămîni veneau zilnic în laborator pentru a lua micul dejun şi prînzul. Înainte de prînz, participanţii la experiment fie nu serveau nimic, fie li se propunea 1.5 mere decojite şi feliate (circa 125 calorii) sau o cantitate similară caloric de piure de mere, suc de mere cu pulpa sau fără. După aproximativ 15 minute participanţii erau serviți cu paste cu brînză şi sos de roșii.

Participanţii, care au mîncat un măr, asimilau cu 187 calorii mai puțin decît cei care au mîncat piure de mere, suc sau nimic. "Acest lucru sugerează că consumarea unui produs cu conținut caloric redus, cum ar fi fructele, înainte de mîncare poate fi o opţiune excelentă pentru reducerea asimilării de calorii - spune Julie Flood de la Universitatea din Pennsylvania. Se pare că fructele în formă proaspătă sînt mai hrănitoare decît sucul de fructe și oamenii le percep în moduri diferite. Ei se uită la măr şi cred că se pot sătura cu el".

Profesorul de la Universitatea din Pennsylvania Barbara Rolls spune că aceste constatări confirmă faptul că bucatele cu conţinut scăzut de calorii, cum ar fi supa, salata sau fructele consumate la începutul mesei, conduc la aceea că mîncați mai putin. „Noi credem că efectul ar putea fi chiar mai puternic dacă nu vom curăţa mărul de coajă" - a spus ea.

Acest lucru dovedeşte că nu caloriile, dar procesul de consumare al hranei ne face să credem că sîntem sătui.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X