Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

Sportul la locul de muncă crește productivitatea

7 feb. 01:30   Sănătate
692 0

Doar 13% dintre francezi care practică sportul, o fac la locul de muncă, scrie Le Figaro.

"Puțini dintre angajați fac box, joacă fotbal, sau face gimnastică", - scrie autorul articolului Marie Bartnik. Cu toate acestea, scompaniile au de cîștigat foarte mult de pe urma dezvoltării sportului, și nu doar din cauza consolidării spiritului de competiție și de echipă, potrivit unui raport a Consiliul de analiză strategică.

Multe studii au demonstrat impactul pozitiv al sportului în ceea ce privește productivitatea angajaților și reducerea absenteismului. "În Marea Britanie, absenteismul a scăzut cu 30% - 40% în companiile care au o politică de promovare a sănătății, inclusiv a sportului" - subliniază jurnalistul.

"Multe companii franceze au realizat deja aceasta, SNCF, de exemplu, a decis recent să lupte cu angajații supraponderali" - a declarat publicația. Pe ordinea de zi - sfaturi privind nutriția și motivarea de a face sport. Alte companii mari, Microsoft, Veodia sau Accor dispun de săli de sport speciale.

Activitatea fizică este solicitată de angajați, scrie ziarul. 59% dintre respondenți în 2010 optau pentru o sală de sport la locul de muncă, în special "pentru a se relaxa între reuniuni sau însărcinări". 40% ar prefera un bar sau scaune relaxante.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?