Cazul Șor stiri: 599

Principalul dușman al dietei

26 feb. 02:30   Sănătate
1360 0

Un grup de oameni de știință din Marea Britanie a realizat un experiment cu 80 de voluntari, stabilind motivul pentru care unii oameni nu pot ține un regim alimentar.

In cadrul experimentului toți participanții au avut diete diferite. Toată lumea a ținut așa-numitul jurnal alimentar pentru a înregistra numărul de intenții de a abandona dieta și cauzele acestor dorințe.

Rezultatele au arătat că, în medie, de 11 ori pe săptămînă, persoana își dorește să abandoneze dieta. În jumătate dintre cazuri, această intenție a fost realizată. Cea mai mare dorință de a renunța la dietă apare cînd se acutizează sentimentul de foame, precum și în timpul consumului de alcool.

Cercetătorii au remarcat faptul că consumul de alcool crește de cîteva ori dorința de a refuza dieta. Dar, în același timp, nu trebuie să uităm despre beneficiile consumului de alcool în timpul dietei. De exemplu, consumînd două pahare de vin roșu de desert, o persoană primește aproximativ 20 % din cantitatea zilnică de nutrienți.

În același timp , oamenii de știință au observat că alcoolul pentru un adult este mai atractiv decît dulciurile. Și băuturile spirtoase sînt mult mai dăunătoare pentru siluetă decît dulciurile.


Pentru a respecta cu succes dieta, oamenii de știință recomandă să mergeți devreme la culcare deoarece seara voința slăbește considerabil. Apropo, dacă săriți peste micul dejun de asemenea, aveți de suferit.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?