COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Ce alimente ar trebui să conțină o cină ideală

24 oct. 21:00   Sănătate
1574 0

Nutriționistul Elena Tai a spus că o cină sănătoasă ar trebui să fie compusă din alimente vegetale care au un efect benefic asupra microflorei sistemului digestiv.

Specialistul a sfătuit să se folosească hummus și leguminoase, care conțin micronutrienți, proteine ușor digerabile, fibre alimentare și pectine. Potrivit ei, mazărea, lintea și fasolea sînt alimente ideale pentru cină.

„Datorită prezenței fibrelor insolubile, a carbohidraților lenți și a proteinelor, sațietatea după cină durează mult și digestia este normală”, a spus ea.
Tai a adăugat că leguminoasele au un indice glicemic scăzut, ceea ce ajută la menținerea greutății și la reducerea caloriilor.

Anterior, nutriționistul, candidatul la științe biologice Alexandr Miroșnikov i-a îndemnat cetățenii să nu renunțe la consumul de alimente care conțin gluten. Potrivit expertului, oamenii renunță la amidon, cereale, pîine, reduc conținutul de calorii și încep să slăbească. Cu toate acestea, ei aleg produse care chipurile „nu conțin gluten”, iar producătorii fără scrupule le adaugă amidon sau cantități uriașe de grăsime.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X