X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Declarații în Parlament: ”Moldova se află în pragul unei catastrofe naționale”

29 iul. 2021,, 10:52   Politică
3831 16

Ședința Parlamentului de astăzi a început nu doar cu formarea formațiunilor, dar și cu discursuri colorate de la tribuna legislativului.

Potrivit deputatului BECS, Vladimir Voronin, după 12 ani de experimente inumane asupra oamenilor, societatea moldovenească și-a epuizat și resursele materiale și cele morale necesare pentru supraviețuire iar acum mai mult ca oricînd, țara se află în pragul unei catastrofe naționale.

”Sîntem slujitorii celor care ne-au ales. Alegătorii noștri sînt diferiți, iar poporul este unul. Însă speranțele cetățenilor sînt aceleași. După 12 ani de experimente inumane asupra oamenilor, societate moldovenească și-a epuizat și resursele materiale și cele morale necesară pentru supraviețuirea sa. Moldova se află în pragul unei catastrofe naționale. (...) Sîntem dispuși să participăm la adoptarea programelor menite să stimuleze industria, devoltarea economică, să reanimăm satele noastre moldovenești. Economia bazată pe transferuri și granturi nu are persepectivă. (...) Sîntem gata să ne încadrăm în procesul de elaborare a unei noi Constituții a R.Moldova. (...) Ne vom împotrivi oricăror încercări de a leza drepturile tuturor grupurilor etnice, vom lupta împotriva tentativelor de a pune la îndoială identitatea și statalitatea R.Moldova”, a declarat Voronin.

Potrivit lui Voronin, atît Blocul „Comuniștilor și Socialiștilor”, cît și PAS a divizat societatea în campania electorală. „Alegerile s-au încheiat și sîntem obligați să unim societatea. Trebuie să oprim stupidul război politic. Eu am spus anterior că îmi doresc o majoritate parlamentară formată din 101 de deputați, mai ales că am rămas aici o mînă de oameni.

Să nu înțelegeți că ne dorim să fim aliații dvs. Nici voi nu doriți să fim aliații voștri, deoarece aveți majoritate absolută. Totuși, noi trebuie să găsim puncte care ne unesc. Vreau să reușiți. Atît noi cît și dvs. am fost aleși de același popor și nu contează cine va face viața oamenilor mai bună. Într-un ceas bun”, a conchis Voronin.


Pe de altă parte, Liderul fracțiunii PAS, Mihai Popșoi a anunțat că în curînd vor fi destructurate toate rețelele de corupți.

„Lăsăm în urmă unul din cele mai toxice parlamente din istoria țării, pentru prea mult timp interesele oamenilor de rînd în această țară au fost ignorate. Vrem să destructurăm toate rețelele de corupți. Mă bucur să văd în acest Parlament mulți deputați tineri, la primul mandat, multe doamne, oameni cu cariere solide în spate. În sfîrșit Parlamentul începe să semene cu țara”.

În altă ordine de idei, Marina Tauber, secretar al fracțiunii Partidului Șor a declarat că fracțiunea din care face parte va lucra constructiv.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?