Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Declarație: "Se încearcă distrugerea relațiilor de prietenie dintre Moldova și Azerbaidjan" (VIDEO)

22 iul. 2020,, 18:22   Politică
4961 1

Relațiile bune, de prietenie, de parteneriat între Moldova și Azerbaidjan se încearcă a fi distruse, transferînd pe teritoriul Republicii Moldova și situația de conflict între Armenia și Azerbaidjan, ceea ce este inadmisibil, iar poporul moldovenesc nu merită acest lucru.

Declarația a fost făcută de Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Azerbaidjanului în Moldova Gudsi Osmanov, comentînd ciocnirile care au avut loc astăzi în fața ambasadei Armeniei în RM dintre reprezentanții comunității armenia și azere.

În opinia diplomatului, vinovați de aceste provocări sînt doi oameni - armenii etnici: Gaik Vartanean și Ernest Vardanian, primul fiind deputat în Parlamentul Moldovei, iar al doilea - consilier al președintelui Moldovei.

Gudsi Osmanov a atras atenția asupra faptului că, deținînd aceste funcții, persoanele date sînt obligate să lucreze în beneficiul statului moldovenesc și a poporului moldovenesc, și nu să reprezinte în republică interesele Armeniei, care a încălcat dreptul internațional și a ocupat teritorii străine.


El a menționat că în adresa azerilor au răsunat cele mai grave insulte.

"Au răsunat cele mai grave insulte în limba armeană, iar jumătate din azeri cunosc limba armeană. Cum se poate face acest lucru, mai ales în raport cu o persoană din Caucaz. Azerilor li s-au strigat că noi, armenii, v-am pedepsit foarte mult și v-am ocupat teritoriile și vom ocupa în continuare. A avut loc o ciocnire. Este bine că în cele din urmă nimeni nu a fost ucis", a spus Gudsi Osmanov.

E de menționat faptul că deputatul PSRM, Gaik Vartanean, comentînd incidentul, a menționat că la Ambasada Armeniei în Moldova reprezentanții comunității azere au desfășurat o acțiune agresivă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?