X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4022

Declarație: Banii lui Șor ajung cumva în Moldova și continuă să se distribuie

19 sep. 2023,, 12:27   Politică
3398 0

Deși fostul partid Șor a fost scos în afara legii, sateliții acestuia, cum sînt partidele „Șansa”, „Renaștere” sînt foarte activi și deja s-au lansat în campania electorală în unele localități din RM.

Cauza acestor nereguli e că instituțiile statului nu și-au dus munca la bun sfîrșit și pe moment nu există finalitate în niciun dosar, nici în cel legat de alegerile la funcția de primar de Bălți, nici în cel din UTA Găgăuzia, informează jurnal.md.

„În anumite localități deja are loc campania electorală. Este vorba de forțe care trebuie interzise, dar la noi lucrurile nu stiu cum se întîmplă pe jumătate. Guvernarea ar trebui să găsească mecanisme pentru a stopa acest lucru. ”, a menționat fostul deputat Chiril Moțpan.

Fostul deputatul Alexandr Petcov a relevat că la Ocnița reprezentanților fostului partid Șor, care acum își spun „Șansa” și care lucrează pentru partid li se achită cîte 5000 de lei. „Întreaga societate trebuie să înțeleagă că banii lui Șor ajung cumva în RM și continuă să se distribuie”, a spus Petcov.

Consilierul municipal Oleg Cernei a spus că activitatea acestora se simte și la Sîngerei unde va fi aplicată aceeași schemă ca și la Orhei.


„La Sîngerei va fi aplicat același mecanism ca în Orhei, candidează persoane care nu sînt originare din acea localitate. La Orhei, la fel 80 % din primarii de la Șor nu sînt băștinași. Unde sînt instituțiile statului? Nu am văzut din păcate finalitate în niciun dosar”, a spus consilierul.

Amintim că startul campaniei electorale pentru alegerile locale din 5 noiembrie urmează a fi dat abia pe 6 octombrie.

12
5
2
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?