Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Detalii neștiute despre donatorii Evgheniei Guțul. Cine sînt și cum au ajuns în listă

6 sep. 2023,, 17:25   Politică
4107 0

Sînt în lista sponsorilor campaniilor electorale ale unor candidați înscriși în cursa pentru fotoliul de bașcan al Găgăuziei din 2023, dar spun că nu au donat niciun leu.

Unii susțin că au făcut donații, însă nicidecum pentru alegerile din autonomie, iar alții nici măcar nu locuiesc în Găgăuzia.

Maria Veveriță este angajata Bibliotecii Publice Raionale „A. Donici” din raionul Orhei. Numele femeii apare în lista sponsorilor campaniei electorale a candidatei Partidului Șor la funcția de bașcan al Găgăuziei, Evghenia Guțul, transmite Știri.md, care citează o invetigație a portalului "Cu sens".

„Nu. Pentru prima dată aud. Chiar nu cunosc cum am ajuns în această listă. Nu am cuvinte. Eu fac donații pentru copii, pentru oamenii care au nevoie, dar pentru așa chestii nu”, spune femeia.

Și directoarea Bibliotecii, Stepanida Țugui, ar fi scos din buzunar 10.000 de lei. Cel puțin această informație este menționată în rapoartele respective. Ea susține că nu are habar de unde au apărut astfel de informații, întrucît nu a donat niciun leu pentru asta.


De la Centrul Raional de Cultură din Orhei, pentru campania electorală ar fi donat șapte angajați. Șeful instituției - 10.000 de lei, iar subalternii săi - sume cuprinse între 5.000 și 8.000 de lei.

„Eu nici nu o cunosc pe această doamnă”, a spus Natalia Cupcea, director adjunct al Centrului Raional de Cultură din Orhei.

Printre donatori se numără și cinci instituții care se subordonează Primăriei Orhei. Prima instituție este Școala de Artă Plastică pentru copii, unde șapte angajați au donat între 1.000 și 7.000 de lei.

În total, pentru campania electorală a Evgheniei Guțul au donat peste 200 de persoane din diferite regiuni ale țării.

Aproape jumătate sunt din raionul Orhei. 80 sunt angajați în instituții de stat, 16 primari, cinci - în domeniul privat, doi pensionari. Ceilalți donatori sunt din alte regiuni ale țării, precum Telenești, Sîngerei și Soroca. Din Găgăuzia, unde au avut loc alegerile, au donat doar 19 persoane.

1
8
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?