X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 12 martie 2021

12 mar. 2021,, 16:40   Politică
4120 0

17:08 // Cadrul legal cu privire la controlul averii și intereselor personale va fi modificat

16:25 // Un nou mecanism de indexare a pensiilor a fost aprobat de deputați

16:00 // Proiectul de lege pentru completarea articolului 57 din Codul subsolului nr.3/2009 nr. 412, trimis la reexaminare la Comisia mediu și dezvoltare regională

15:45 // Deputații au votat Declarația cu privire la armistițiul politic. Ce presupune documentul

14:58 // Proiectul de lege care vizează modalitatea de procurare simplificată și rapidă a vaccinurilor anticoronavirus, a fost votat, astăzi, de deputați, în prima și în cea de-a doua lectură, finală.


În prezentarea proiectului, președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Petru Burduja, a subliniat faptul că printre autorii inițiativei sînt majoritatea membrilor Biroului permanent.

11:30 // Proiectul de lege privind numirea unor judecători controversați la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) va fi supus votului, după ce deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și deputații Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA) au cerut excluderea de pe ordinea de zi. Proiectul însă nu a întrunit numărul suficient de voturi pentru a fi exclus de pe ordinea de zi.

11: 10 // După ce s-a anunțat în plenul parlamentului despre decesul scriitorului Spiridon Vangheli, iar ulterior s-a aflat că acesta este bine și este internat la Spitalul Clinic Republican. Președinta Legislativului, Zinaida Greceanîi, a cerut sancționarea a tuturor celora care se fac vinovați de lansarea de știri false, inclusiv a presei.

11:00 // Deputata Platformei DA Doina Gherman a propus astăzi plenului Parlamentului să supună dezbaterilor și să ratifice Convenția privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a volenței domestice.

Propunerea nu a întrunit însă un număr necesar de voturi pentru a fi inclusă pe ordinea de zi.

10:30 // Andrian Candu a propus să fie introdus pe ordinea de zi, un proiect de hotărîre cu nr. de înregistrare 67, ce ține de adoptarea unei declarații ce ține de consolidarea forței politice în lupta acestei crize umanitare prin care trecem. Propunerea sa a fost inclusă

10:10 // Deputații au început ședința Parlamentului cu un minut de reculegere în memoria lui Nicolae Dabija

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?