Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Cum ar putea fi monitorizată integritatea procurorilor și judecătorilor (VIDEO)

5 feb. 2020,, 10:15   Politică
2518 3

Fadei Nagacevschi spune că se analizează ca integritatea procurorilor și judecătorilor să fie evaluată de către o comisie din cadrul Autorității Națioinale de Integritate, formată din circa șase înspectori, ce va fi monitorizată la nivel internațional.

Într-un interviu pentru UNIMEDIA, ministrul Justiției a declarat că esența conceptului urmează să fie consolidată și dezbătută public.

„Avem Autoritatea Națională de Integritate (ANI), această instituție urmează să se ocupe de analiza integrității tuturor funcționarilor publici din cadrul sistemului public al Republicii Moldova. În continuare, analizăm ca în cadrul acestei autorități, deja existente, să fie creată o cameră separată, de exemplu din șase inspectori, care să aibă sarcina de a evalua exclusiv judecătorii și procurorii. În vederea garantării corectitudinii activității celor șase inspectori din cadrul ANI, venim cu ideea de a crea și o comisie de monitorizare internațională, formată exclusiv din experți internaționali, care vor participa la toate lucrările acestei camere specializate din cadrul ANI”, a explicat Fadei Nagacevschi.

Odată ce un anumit judecător sau procuror va pica testul integrității, acestuia ar trebui „să-i fie fixată o interdicție de cinci ani de a ocupa funcțiile de avocat, executor judecătoresc, notar și administrator de insolvabilitate”, consideră Fadei Nagacevschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?