Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Fadei Nagacevschi: "Birocrații europeni au venit cu propuneri care contravin Constituției Republicii Moldova"

29 ian. 10:31   Politică
3090 0

Ambasadorii acreditați în Republica Moldova nu vin din propria inițiativă cu recomandări către autoritățile din țară, iar dacă astfel de recomandări și există, acestea vin doar din partea birocrației europene, din partea diferitelor comisii.

O astfel de opinie a exprimat fostul ministru al Justiției, juristul, membrul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Fadei Nagacevschi, în cadrul emisiunii "Без галстуков" cu Alexandru Stahurski de la postul de televiziune N4, transmite Noi.md.

El a menționat că, în același timp, birocrația europeană ar putea face unele recomandări care ar putea să contravină Constituției Republicii Moldova.

"Se poate întîmpla ca politicienii noștri să implementeze unele elemente neconstituționale? Se poate. De ce? Acest lucru se va întîmpla dacă autoritățile vor fi de acord cu acele recomandări și nu vor explica acelor eurobirocrați că nu au dreptate", a spus Fadei Nagachevschi.

Potrivit lui Nagacevschi, el s-a confruntat cu de o astfel de situație atunci cînd birocrații europeni au venit în biroul ministrului Justiției și au insistat ca acesta să schimbe legea și să înceteze mandatul unor reprezentanți ai sistemului judiciar, ceea ce contravenea direct Constituției Republicii Moldova.

"Au încercat chiar să ridice vocea la mine. Eu le-am explicat că există Constituția, le-am explicat care sînt atribuțiile ministrului Justiției, că ei nu au dreptate și cu asta s-a terminat totul", a declarat fostul ministru al Justiției.


El este convins că astăzi unele ordine vin din partea birocrației europene, iar autoritățile actuale, fără a ține cont de esența acestor ordine, le preiau și le îndeplinesc cu încălcarea Constituției, adoptă unele norme care contravin Constituției Republicii Moldova.

"Întotdeauna tot ceea ce se întîmplă aici depinde de cît de calitativ conduci. Dacă ești un specialist de calitate, un profesionist, dacă îți asculți echipa, atunci doar le explici în mod adecvat (birocraților europeni. - n.r.) - și ei vor înțelege și se vor retrage. Dar dacă vei fi de acord cu totul, ei vor continua să te preseze și vor continua să-ți strecoare diverse elemente pe care ei le consideră corecte, deși aceste elemente pot contraveni Constituției Republicii Moldova", a declarat Fadei Nagacevschi.

30
3
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?