X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Voronin și-ar dori revenirea la alegerea şefului statului de către Parlament

10 iun. 2021,, 09:00   Politică
4057 2

Liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, pledează pentru revenirea la alegerea şefului statului de către Parlament, şi nu prin vot direct, aşa cum a decis Curtea Constituţională în 2016. Declaraţia a fost făcută de preşedintele PCRM la emisiunea "În centrul atenţiei" de la Publika TV.

Voronin a mai spus că îşi doreşte ca Blocul PCRM-PSRM să formeze o singură fracţiune parlamentară, şi nu două separate, cum anterior anunţase Igor Dodon. În cadrul emisiunii, Vladimir Voronin a declarat că după alegerile parlamentare din 11 iulie trebuie creată o comisie pentru elaborarea unei noi Constituții.

"Eu cred că o republică parlamentară trebuie să fie cu adevărat parlamentară. De cînd a fost introdusă prevederea precum că preşedintele ţării este ales de popor, nu putem vorbi despre o republică parlamentară. Eu vreau să revenim la ceea ce a fost", a declarat preşedintele PCRM, Vladimir Voronin.

De asemenea, liderul PCRM susţine că programul electoral al Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor a fost conceput ca un plan de activitate a viitorului Guvern. El a mai precizat că reprezentanţii celor două formaţiuni nu au discutat despre o eventuală partajare a funcţiilor.

- Dacă împreună mergem cu acest program în faţa alegătorilor, cum putem apoi să ne separăm şi cine dintre noi, comuniştii sau socialiştii, şi ce parte a acestui program va realiza?- Adică sînteţi pentru o singură fracţiune a Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor? - Da, desigur, a comunicat preşedintele PCRM, Vladimir Voronin.


Marţi, Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor s-a lansat oficial în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate. Evenimentul a avut loc într-o uzină de producere a utilajelor agricole.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?