X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Sandu comentează acuzațiile precum că ar fi ordonat arestarea lui Dodon

27 mai. 2022,, 13:27   Politică
3406 0

Șefa statului Maia Sandu a respins acuzațiile aduse de fostul președinte Igor Dodon, precum că ar fi ordonat intentarea unui dosar pe numele său.

Sandu a venit, astăzi în cadrul unui briefing de presă, cu un apel la adresa Procuraturii Generale, dar și a tuturor instituțiilor statului - să nu admită abuzuri și să acționeze în strictă conformitate cu legea, inclusiv în acest caz.

Șefa statului mai spune că Procuratura trebuie să verifice modul în care a fost gestionat acest caz, dar și scurgerile de informații din presă.

"Sper foarte mult că Procuratura nu face jocuri politice nici la indicația cuiva, nici din inițiativă proprie. Orice joc politic, oric abuz ar conduce la discreditarea în continuare a Procuroruii, a reformelor. Apelul meu este ca Procuratura să își facă lucrul în strictă conformitate cu legea.

În cazul dat Procuratura Generală trebuie să investigheze modul în care a fost gestionat acest caz, inslusiv parcursul zilei de marți, dar și de luni. Sigur că sînt îngrijorătoare și scurgerile în presă. Explicațiile care le-a dat Procuratura nu sînt suficiente pentru mine și nici pentru cetățeni", a relatat Maia Sandu.


Președintele a mai precizat că a aflat din presă despre reținerea lui Igor Dodon, în timp ce se afla la Boston, SUA.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?