X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Roibu: George Simion nu trebuie lăsat să intre pe teritoriul R.Moldova

15 mar. 2021,, 12:47   Politică
6221 5

Liderul Mișcării de Tineret "Urmașii lui Ștefan", Dumitru Roibu, a comentat solicitarea deputatului român George Simion adresată autorităților de la Chișinău privind suspendarea interdicției de intrare pe teritoriul țării noastre.

George Simion, alături de alți doisprezece parlamentari români ai Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), au ajuns la vama Leușeni în această dimineață. Ei au cerut să le fie permis accesul în R.Moldova cu scopul de a ajunge la funeraliile scriitorului Nicolae Dabija.

În context, Dumitru Roibu a menționat că decizia aplicată în raport cu George Simion, de a nu admite intrarea acestuia în țară, este un perfect legitimă și trebuie respectată întru totul. Roibu a invocat acțiunile anti-molovenești întreprinse de deputatul român cu regularitate la noi în țară.

„George Simion are interdicție de intrare pe teritoriul R.Moldova, o interdicție care a fost aplicată corect și poate cu întîrziere chiar, pentru că acesta atentează expres la independența și suveranitatea R.Moldova.

Aflarea sa în funcția de deputat agravează și mai mult problema respectivă, deoarece acesta nu și-a cerut scuze publice și nu a renunțat la acțiunile și interesele sale meschine anti- moldovenești.


Cred că autoritățile noastre vor da dovadă de caracter și demnitate, astfel încît această persoană politică deja să nu aibă acces în Moldova, pentru a nu pune în pericol în oarecare măsură statul nostru.

În ceea ce ține de înmormîntarea lui Nicolae Dabija, este pandemie, sînt restricții, iar aceste restricții trebuie să le respecte chiar și cei cu pașaport diplomatic care fac referință la relații privilegiate cu Moldova, însă de fapt desfășoară activități ostile împotriva ei”, a comentat Dumitru Roibu.

George Simion a fost declarată persoană indezirabilă pe teritoriul R.Moldova, avînd cinci interdicții în acest sens. Ultima i-a fost aplicată în 2018 pentru o perioadă de cinci ani, pînă în 2023.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?