Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Investigație: Cea mai mare rețea de trafic de cocaină din Europa, controlată de Plahotniuc și Luncașu

15 mar. 2021,, 10:57   Politică
13016 2

Oligarhul Vladimir Plahotniuc și partenerul său Iurie Luncașu ar fi controlat ani la rîndul cea mai mare rețea de trafic de cocaină din Europa de Est, se arată într-o investigație a RISE Project.

Potrivit unui preambul al investigației, Luncașu ar fi finanțat o rețea de trafic de cocaină din Columbia, iar drogurile erau transportate prin porturile Odesa, Constanța și Giurgiulești, scrie cotidianul.md.

Banii din aceste acțiuni ar fi fost investiți în construirea unui adevărate imperii imobiliare, făcîndu-se referire și la vestita „Casă Albă” dintr-o zonă rezidențială a Chișinău, care i-ar fi aparținut lui Plahontiuc prin intermediul lui Luncașu.

Rețeaua ar fi fost acoperită la cel mai înalt nivel în Republica Moldova, asta chiar dacă ar fi fost supusă mai multor investigații la nivel internațional.

Cocaina ar fi fost ulterior vîndută în statele Uniunii Europene și Rusia.


În iunie 2019, autoritățile din Rusia au anunțat deschiderea unui dosar penal pentru trafic de droguri, în acesta fiind vizate mai multe nume cunoscute de la Chișinău, printre care Vladimir Plahotniuc și Constantin Țuțu.

Iurie Luncașu a fost găsit mort, în august 2019, pe un cîmp din apropierea Chișinăului. Acesta ar fi fost găsit împușcat în cap, cu un bilet din care reieșea că s-ar fi sinucis.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?