X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Președintele Lituaniei va efectua o vizită în R. Moldova

5 mai. 2022,, 13:30   Politică
4048 0

Președintele Republicii Lituania, Gitanas Nauseda, va vizita Republica Moldova în perioada 6-7 mai.

În Moldova, șeful Lituaniei se va întâlni cu președintele țării, Maia Sandu, și va vizita Centrul de plasare a refugiaților militari ucraineni la Chișinău, notează replicamedia.md.

Președinții Lituaniei și Moldovei vor discuta despre războiul Rusiei împotriva Ucrainei, situația de securitate din stînga Nistrului, fluxul de refugiați din Ucraina și asistența acordată Republicii Moldova.

Amintim că, aflat într-o vizită la Chișinău, președintele Consiliului Europei, Charles Michel, a reconfirmat sprijinul Uniunii Europene la realizarea reformelor atît de necesare care sunt realizate de actualul guvern al Republicii Moldova.

Totodată, șeful Consiliului Europei a anunțat că, în contextul evenimentelor de securitate din regiune, instituțiile europene vor oferi echipament suplimentar non-letal Armatei țării noastre.


La rîndul său, Maia Sandu a mulțumit partenerilor externi europeni pentru ajutorul acordat Republicii Moldova, în valoare de 13 milioane de euro, pentru gestionarea crizei refugiaților.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?