X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4026

Vasnețov: Nu este în interesul Moldovei să se alăture sancțiunilor antirusești

6 apr. 2023,, 19:15   Politică
2861 0

Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău Oleg Vasnețov consideră că, actualmente, în condițiile poziției confruntative a Occidentului în raport cu Rusia se îngustează spațiul de dialog al Chișinăului cu Moscova.

Oficialul a susține că nu este în interesul Moldovei alăturarea la sancțiunile antirusești sau să rupurea relațiilor cu Comunitatea Statelor Independente (CSI). Declarațiile au fost făcute într-un articol pentru publicația telgraph.ph.

Oleg Vasnețov a declarat că „nu se poate ignora rolul negativ al tendințelor crescînde pentru cooperarea ruso-moldovenească în contextul poziției de confruntare aleasă de Occident cu privire la înfrîngerea strategică a Rusiei”.

„În acest context, constatăm cu regret îngustarea spațiului de dialog cu Moscova, în detrimentul avantajelor evidente pentru Chișinău. Nu este deloc în interesul partenerilor noștri moldoveni să se alăture sancțiunilor antirusești, precum și subiectului ruperii legăturilor cu CSI, discutat recent. Caracterul distructiv al unei astfel de linii este evident, lucru pe care l-am spus în mod constant și deschis.

19
1
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?