Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Popescu: Sperăm că actuala criză dintre Rusia și Ucraina va fi rezolvată pe cale pașnică

6 feb. 2022,, 13:30   Politică
4200 7

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, viceprim-ministrul Republicii Moldova, Nicu Popescu, și-a exprimat speranța că criza dintre Rusia și Ucraina va fi depășită pe cale pașnică.

El a declarat acest lucru în cadrul conferinței de presă comună cu omologul său maghiar în timpul vizitei sale la Budapesta, relatează Noi.md.

”Orice escaladare a situației din Ucraina ne va afecta imediat și pe noi. Comerțul nostru extern cu partenerii estici, atît cu Ucraina, cît și cu Rusia, va avea de suferit, există riscuri și în alte domenii", a spus Popescu.

El a subliniat că Republica Moldova ia măsuri pentru a "gestiona aceste riscuri, deoarece situația este complicată".

"În același timp, sperăm că criza va fi depășită prin dialog. Pentru că niciuna dintre țări nu este interesată de un nou război în Europa. În regiunea noastră noi nu vedem nicio activitate militară specială. Și, prin urmare, speranța noastră este că această criză va fi depășită pe cale pașnică", a spus Popescu.


În același timp, el a menționat îngrijorarea că unele țări recurg tot mai mult la diferite metode paramilitare de dialog între ele. Potrivit lui, "în perspectivă medie, acest lucru va avea un impact negativ asupra țărilor europene".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?