X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Mii de israelieni au protestat la Tel Aviv

5 mai. 10:45   Externe
1980 0

Mii de israelieni au protestat, sîmbătă, cerîndu-i premierului Benjamin Netanyahu să accepte un acord de încetare a focului cu mişcarea islamistă Hamas, în urma căruia ostaticii israelieni rămaşi în Gaza să fie aduşi acasă.

La o manifestaţie la Tel Aviv, care a avut loc în timp ce oficialii Hamas se întîlneau cu mediatorii egipteni şi din Qatar la Cairo, rudele şi susţinătorii celor peste 130 de ostatici aflaţi încă în captivitate au spus că trebuie făcut tot posibilul pentru a-i aduce acasă.

"Singurul lucru care ne face să continuăm este speranţa că Bar este în viaţă şi supravieţuieşte", a declarat Ora Rubinstein, mătuşa lui Bar Kupershtein, notează Noi.md cu referire la news.ro.

El a fost capturat împreună cu alte peste 250 de persoane atunci cînd atacatorii înarmaţi conduşi de Hamas au năvălit în comunităţile israeliene din apropierea Fîşiei Gaza la 7 octombrie.

Se crede că mulţi dintre cei luaţi ostatici sînt morţi, dar familiile doresc ca toţi cei luaţi să fie aduşi înapoi.


Aproximativ 1.200 de israelieni şi străini au fost ucişi la 7 octombrie, în cea mai sîngeroasă zi din istoria Israelului, potrivit bilanţului israelian.

Ca ripostă, Israelul a lansat un asalt devastator asupra Fîşiei Gaza, distrugînd mari porţiuni din enclavă.



2
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?