X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Platforma DA cere ANSA și APCSP să verifice magazinele sociale "Merișor"

23 mar. 2021,, 11:45   Politică
2882 0

Deputata Platformei DA Stela Macari a adresat interpelări Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor și Agenției pentru Protecția Consumatorilor privind calitatea produselor comercializate în rețelele de magazine sociale „Merișor”, notează Noi.md.

Magazinle sociale își desfășoară activitatea în mai multe localități din raionul Orhei și raionul Criuleni.

Deputata invocă plîngerile consumatorilor care reclamă de cele mai dese ori expirarea termenului de valabilitate a produselor comercializate sau chiar lipsa datelor despre termenul de valabilitate.

De asemenea, consumatorii se plîng de lipsa condițiilor sanitare și a altor condiții obligatorii prevăzute de lege pentru vînzarea produselor alimentare, inclusiv, fatul că în majoritatea cazurilor produsele ușor alterabile nu sînt păstrate corespunzător.

„În contextul discursului lacrimogen de ieri a unei deputate, inclusiv despre "grija nemărginită" pe care o poartă față de oamenii în etate, am solicitat astăzi mai multă informație de la ANSA și APCSP despre controalele efectuate la rețeaua de așa-zise magazine sociale "Merișor". Deseori acești bătrîni, care stau zilnic în rînd după o pîine mai ieftină, mă întreabă cît vor mai îndura aceste umilințe pentru a economisi cîțiva bănuți, pe niște produse de o calitate îndoielnică. Disperarea acestor oameni că statul nu-și va mai reveni și ei nu vor mai ajunge la "zile bune" este de-a dreptul apăsătoare", a declarat deputata Stela Macari.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?