Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Platforma DA cere finalizarea anchetei privind acordurile de cartel pe piața petrolieră

29 apr. 2021,, 11:42   Politică
2519 0

Platforma DA anunță că a intrat în posesia conținutului unui raport elaborat de Consiliul Concurenței privind formarea prețurilor produselor petroliere în Republica Moldova.

Liderul Platformei, Andrei Năstase, a spus că raportul acesta confirmă toate suspiciunile expuse de formațiune anterior cu privire la acordurile de cartel ale companiilor petroliere privind politica de prețuri și în consecință – majorarea exorbitantă a acestora printr-un act de corupție majoră.

Conform raportului, a adăugat Năstase, în urma unei anchete care a vizat perioada 2019-2021, Consiliul Concurenței a constatat că procesul formării prețurilor la benzină și motorină a depins în totalitate nesemnificativ de cotațiile internaționale la țiței.

„Acest proces a fost influențat preponderent de avaritatea companiilor petroliere și implicarea excesivă a factorului politic. Deseori prețurile la combustibil în Republica Moldova au fost majorate în urma unor înțelegeri anticoncurențiale între actorii principale de pe piața produselor petroliere”, a comunicat Năstase, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Constatînd această stare de lucruri, Platforma DA solicită finalizarea urgentă a anchetei pe subiectul acordurilor de cartel pe piața petrolieră, precum și micșorarea prețurilor la benzină și motorină în concordanță cu cotațiile internaționale la țiței.


„În caz contrar, Platforma DA își rezervă dreptul să organizeze, în scurt timp, proteste pentru a apăra drepturile cetățenilor și ale agenților economici”, a conchis liderul Andrei Năstase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?